NIEUWE SINGLE : WE'LL MEET AGAIN

nieuwe single!

Download hier We'll meet again.
Download hier Land of Hope and Glory.

In het kader van 70 jaar bevrijding heeft Anneke een single opgenomen met 2 bijzondere liederen:

We'll meet again en Land of hope and glory.

Ze wordt op beide opnames bijgestaan door De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar. Deze liederen worden opgedragen aan alle Nederlandse strijdkrachten en veteranen, dankzij wie wij al zoveel jaar in vrijheid kunnen leven.

De single is beschikbaar als download via onderstaande link en via alle andere officiële platforms.

Als u een fysiek exemplaar wilt (het echte plaatje), kunt u dat aanvragen via deze site.

Alle opbrengsten van deze single komen ten goede aan het Prinses Beatrix Spierfonds, als eerbetoon aan het geweldige werk van het fonds en aan haar beschermvrouwe, HKH Prinses Beatrix!.

Prinses Beatrix Fonds


ANNEKE EN DAME VERA MEET AGAIN

Afgelopen week vond in het huis van Dame Vera Lynn in Engeland een bijzonder weerzien plaats tussen beide vedettes.

Anneke en Vera leerden elkaar kennen tijdens een gezamenlijk optreden op het Grand Gala Du Disque in 1962. Daaruit kwam een warme collegiale vriendschap voort die zich ook vertaalde in meerdere gezamenlijke optredens in de volgende decennia.

Een van de meest bijzondere daarvan was een groot bevrijdingsgala in 1980 met op de eerste rij de voltallige Koninklijke Familie.

Anneke bood Vera het eerste exemplaar aan van de nieuwe single "We'll meet again". Dame Vera liet ontroerd weten geen andere collega te kennen die het mooier had kunnen doen. Voor Anneke het grootst denkbare compliment.

Vera en Anneke 1962


A SWINGING AFFAIR GALASHOW MET DUTCH SWING COLLEGE BAND

anneke

Op 7 september aanstaande zal Anneke samen met The Dutch Swing College Band, het befaamde jazzorkest waarmee ze in het verleden al vele internationale successen boekte, een galaconcert geven in de Grand Ballroom op de ss Rotterdam te Rotterdam. Als speciale gasten zijn onder meer MARJON LAMBRIKS en LOUIS VAN DIJK van de partij. Na afloop van het concert is er gelegenheid tot dansen op de swingende klanken van The Dutch.

Een unieke avond die u niet mag missen.

Let op: Er is slechts een beperkt aantal kaarten voor deze bijzondere voorstelling beschikbaar!

Kaarten verkrijgbaar via www.nationaletheaterkassa.nl
RESPECT

Voor zijn serie "Ali B op volle toeren" bezoekt de jonge rapper verschillende iconen van de Nederlandse muziek. In dat rijtje kon Anneke Grönloh als Nederlands bestverkochte artiest natuurlijk niet ontbreken.
Het werd een bijzondere ontmoeting tussen twee publiekslievelingen van verschillende generaties en uit twee verschillende werelden. Toch klikte het tussen beiden vanaf het eerste moment, zowel op persoonlijk als op muzikaal niveau.
Anneke: "Ik vind Ali een schat. Heel muzikaal en met een oprechte passie voor wat hij doet. Dan blijkt ineens dat onze genres helemaal niet zo ver uit elkaar liggen. Samen met zanger Gio heeft hij een waanzinnige bewerking gemaakt van "Brandend Zand", die me echt ontroerde!"
Ali: " Anneke is een waanzinnig leuk en mooi mens! Die vrouw heeft een energie, dat is ongeloofelijk. Ik raak er enorm geďnspireerd van. Als zij gaat zingen dan hypnotise
ert ze je gewoon met die prachtige stem en die enorme uitstraling. Dat is magisch; ik vind haar helemaal te gek!"
De uitzending was op 2 maart te zien op Nederland 3 om 20.25 uur. 

 

ANNEKES ACTEERDEBUUT BIJ 
OMROEP MAX OP TV
 
De speelfilm Ver Van Familie, waarin Anneke de hoofdrol van Oma Em vertolkt, wordt op de zondagen 1, 8 en 15 augustus om 17.05 uur op Nederland 2"
 uitgezonden door Omroep MAX.

Speciaal voor deze tv-uitzendingen maakte schrijfster en regisseur Marion Bloem een nieuwe, 
aangepaste montage van haar film.

De dvd van de complete speelfilm, inclusief soundtrack-cd, is nog steeds verkrijgbaar bij onder andere Bol.com.

 

VER VAN FAMILIE

van Marion Bloem 

in 3 delen op tv 

zondag 1, 8 en 15 augustus 2010
17:05 uur Ned 2
 

zie voor alle informatie over de film: www.vervanfamilie.nl 

zie ook: Omroep MAX

 

PRESENTATIE NIEUWE CD & DVD

 

Op 11 maart jl werden op een drukbezochte receptie in aanwezigheid van veel vrienden en collega's de nieuwe cd en dvd "50 jaar Anneke Grönloh" gepresenteerd. Anneke ontving de eerste exemplaren uit handen van oude vriend en nestor van de Nederlandse showbizz-jounalistiek Henk van der Meijden. In een uitvoerige en zeer persoonlijke speech roemde hij Annekes bijzondere plaats in de Nederlandse en internationale muziekwereld.

De DVD & CD zijn vanaf dit moment verkrijgbaar in de muziekhandel en te bestellen via
www.omroepmax.nl .
Aansluitend kreeg Anneke van vriendinnen Willeke Alberti, Ria Valk en Imca Marina een schitterend schilderij cadeau met daarop een afbeelding van haarzelf en echtgenoot Wim-Jaap.

 


 


REÜNIE GOUDEN KWARTET
 
Willem Duys noemde ze "Het Gouden Kwartet": Anneke, Willeke, Rob de Nijs en Johnny Lion".
Hij bracht ze in 1964 in zijn tv-show "Voor de vuist" samen met het swingende nummer "When the saints".
Het viertal heeft elkaar in de tussenliggende 46 jaar uiteraard veel gezien, maar ze waren nooit meer alle 4 tegelijkertijd samen. Tot bij de uitreiking van Annekes nieuwe CD & DVD en dat leverde de volgende historische foto op!


Johnny Lion, Anneke, Willeke Alberti en Rob de Nijs
Foto's: Roy Beusker

TV-UITZENDINGEN JUBILEUMGALA

Op vrijdag 12 en vrijdag 19 maart zendt Omroep Max om 17 uur op Nederland 2 in twee delen het jubileumconcert "50 jaar Anneke Grönloh" uit. Vanaf dat moment zijn ook de cd en dvd met de live-registratie verkrijgbaar.

Woensdag 10 maart is Anneke ter gelegenheid daarvan te gast in het programma "Tijd voor Max", eveneens op Nederland 2 om 17 uur.

GRANDIOOS GOUDEN JUBILEUMGALAOp 31 mei jl vierde Anneke haar 50-jarig artiestenjubileum met een groot concert in een uitverkochte Koninklijke Schouwburg  in Den Haag. Samen met haar vrienden Willeke Alberti, Ria Valk, Imca Marina, Ronnie Tober, Riem de Wolff, Jan Rot en haar zoon Wim-Jaap jr. maakte Anneke een muzikale reis door de afgelopen halve eeuw, waarbij ze meerdere malen een staande ovatie in ontvangst mocht nemen van het enthousiaste en vaak ook geëmotioneerde publiek. De gehele voorstelling is door Omroep MAX opgenomen en zal dit najaar op tv te zien zijn. Aansluitend zal de show ook op dvd verschijnen.